Heimdal Fysikalske Institutt - Logo
Fysioterapi og psykomotorisk fysioterapi
Trykkbølge

Radial trykkbølgebehandling er en serie av høyenergetiske trykkbølger som appliseres på området som skal behandles. En trykkbølge er en rent mekanisk bølge, ikke en elektrisk. Behandlingen fører til en betennelsesliknende reaksjon i vevet som behandles. Kroppen reagerer med å øke blodsirkulasjon og stoffskifte i nedslagsfeltet, noe som stimulerer og akselererer kroppens egne reparasjonsprosesser. Trykkbølgene bryter ned skadet vev og kalkpåleiringer. De aller fleste er ferdigbehandlet etter 2-5 behandlinger, alle med minimum 1 ukes intervall.

Forskning/Dokumentasjon

Rswt er dokumentert effektiv på følgende diagnoser:

Generelt kan man si at Rswt er effektiv på kroniske senelidelser i muskel og skjelettsystemet. Behandlingen har en dybde på 20-30 mm ned i vevet. Rswt har i mange tilfeller erstattet kortison som behandling på enkelte diagnoser, og nyere forskning på området viser at sjansen for tilbakefall er langt mindre sample essay spm internet etter behandling med rswt. I mange tilfeller vil også trykkbølgebehandling være et alternativ for kirurgi. Dette er IKKE et behandlingsalternativ for akutte skader. Det gjøres også en del forskning i forhold til rswt og bentilheling.

Kontraindikasjoner

Kortison-injeksjoner skal ikke være gitt i løpet av den siste måneden før behandling. Blødningstendenser writing a research paper for art history og blodkoagulasjonsforstyrrelser med tilhørende medikasjon.

Hjerte- eller sirkulasjonsforstyrrelser.

Akutt inflammasjon i behandlingsområdet.

Cancer eller graviditet.

Bivirkninger

Ingen bivirkninger annet enn litt diffuse smerter etter behandling som research paper topics on fdi kan vedvare noen dager.

Åpningstider

Våre åpningstider er fra mandag - fredag i alle virkedager.

Vårt sentralbord er åpent:

Kl. 08:00 - 16:00 mandag - fredag

Tjenester

Vi tilbyr flere ulike tjenester innenfor fysioterapi. Er du usikker på hvilken behandling som passer for deg?

Ta kontakt med oss i dag så hjelper vi deg på vei til riktig type behandling

Kontaktsiden

Kontaktinfo

Heimdal Fysikalske Institutt

72 84 59 60

Linker
Alle rettigheter forbeholdt Heimdal Fysikalske Institutt - Oppsett og design av Genc Media AS